Duurzaam denken, duurzaam doen

MVO van deKleineBaron

Duurzaam denken, duurzaam doen.

Lekker eten met een goed geweten? Dat kan bij deKleineBaron! deKleineBaron doet namelijk haar uiterste best om zoveel mogelijk te werken met duurzame producten. Dat klinkt misschien heel simpel en logisch, maar veel bedrijven werken met massaproducten waar weinig zorg en aandacht bij komt kijken. Wij van deKleineBaron vinden de herkomst en kwaliteit van producten erg belangrijk en hier stoppen wij dan ook graag wat extra moeite in.


Green Key

We zijn er dan ook trots op te kunnen zeggen dat we het GreenKey-keurmerk hebben ontvangen. GreenKey is een internationaal erkend keurmerk voor bedrijven die milieuvriendelijk zijn. Dat is natuurlijk een hele eer, maar we vinden het dan ook van groot belang dat wij spaarzaam en duurzaam te werk gaan. Wij proberen op zoveel mogelijk gebieden binnen deKleineBaron rekening te houden met het milieu. Zo gebruiken we bijvoorbeeld energiezuinige apparatuur en voor onze menukaarten gebruiken we papier met het FSC-keurmerk. Daarnaast maken we grotendeels gebruik van biologische producten, het liefste uit de omgeving van Utrecht.


Streekproducten

Een voordeel is dat deze producten niet van heinde en van verre hoeven te komen en vaak zijn deze streekproducten ook nog eens het lekkerst. Wij weten namelijk dat je houdt van goede producten en lekker eten. Bij de producten die we gebruiken, letten wij op de herkomst ervan. We vinden het niet alleen belangrijk dat het grotendeel van het eten op je bord uit de streek komt, maar we geven daarnaast de voorkeur aan biologische producten.


Biologisch

Biologisch betekent dat bijvoorbeeld groenten onder natuurlijke omstandigheden kunnen groeien. Daarnaast letten we bij de inkoop van producten uit het buitenland op het Fair Trade- keurmerk. Zo kent onze koffie het Fair Trade- keurmerk. Fair Trade betekent eerlijke handel, boeren worden op eerlijke wijze beloond voor het harde werk dat ze verrichten. Zo hoort het ook volgens ons. Kwaliteit, duurzaamheid en bewustzijn staat bij deKleineBaron voorop.