Fair Trade

Fair Trade, biologisch en lokale producten bij deKleineBaron

Fair Trade, biologisch en lokale producten.

DeKleineBaron hecht veel waarde aan het gebruik van dagverse, biologische streekproducten en producten met een Fair Trade keurmerk bij de bereiding van haar heerlijke gerechten.

Bij deKleineBaron komt u er al snel achter dat een informele en gezellige sfeer hand in hand gaat met aandacht voor eerlijk en duurzaam voedsel. Daarom werken wij bij voorkeur graag met producten met het Fair Trade keurmerk en met producten van biologische oorsprong. Op onze menukaart vindt u verschillende vaste gerechten waarin producten zijn verwerkt met het Fair Trade keurmerk en ook onze koffie van Purocoffee draagt het Fair Trade label. Daarnaast maken de koks van deKleineBaron bij de bereiding van onze gerechten vaak gebruik van dagverse en biologische streekproducten uit Zuilen en omgeving.

Wij vinden het als horecaonderneming zeer belangrijk dat lekker eten samen gaat met eerlijke en verantwoorde keuzes voor goede producten. Het Fair Trade keurmerk garandeert ons dat de producenten van de door ons gekocht producten, zoals koffie- en fruitboeren, een eerlijke prijs ontvangen. Zo kunnen wij u een heerlijk gerecht voorzetten en wordt tegelijkertijd een steentje bijgedragen aan een eerlijke beloning en bedrijfsontwikkeling voor de boeren die de ingrediënten van het gerecht produceren.

Maar niet alleen Fair Trade is voor ons belangrijk, ook streekproducten maken een groot deel van onze menukaart uit. deKleineBaron probeert zoveel mogelijk ingrediënten voor haar gerechten uit Zuilen en omgeving te verkrijgen en waar het mogelijk is zijn deze producten biologisch. Zo proeft u bij ons de echte keuken van Zuilen. De kwaliteit staat bij deKleineBaron uiteraard voorop, maar de smaakbelevenis en het verhaal achter het product gaan hand in hand.

(H)eerlijk genieten van een 3-gangen diner? Dat kan tijdens de Puur Restaurant week. Wij serveren een ‘Puur Menu’, waarbij biologische en Fair Trade producten, en duurzame vis centraal staan. Met de deelname aan de Puur Restaurantweek vervullen we een van onze doelstellingen, namelijk het stimuleren van het gebruik van Fair Trade, biologische en duurzame producten in de horeca.

deKleineBaron over Fair-trade - Youtube