Green-Key

Restaurant deKleineBaron Green-key restaurant in Utrecht

deKleineBaron Green-Key restaurant in Utrecht

Goede zorg voor mens en milieu is een belangrijk uitgangspunt van deKleineBaron. DeKleineBaron is dan ook het eerste Utrechtse restaurant dat het internationaal erkende Green Key keurmerk ontvangt.
Green Key staat voor duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO verklaring deKleineBaron) en zorg voor natuur en milieu. Denk hierbij aan de inkoop van biologische en streekproducten, de aanschaf van energiezuinige apparatuur, of het gebruik van FSC papier voor onze menukaarten.

Het internationale Green Key keurmerk garandeert dat wij op alle vlakken van onze bedrijfsvoering milieuontlastende maatregelen toepassen. Daarnaast werken we aan een stapsgewijze overgang naar een volledig duurzame bedrijfsvoering. We betrekken niet alleen onze gasten en medewerkers hierbij, maar ook onze leveranciers. Want duurzaam denken en duurzaam doen, dat zou eigenlijk iedereen moeten doen!

Wat doet deKleineBaron aan Green Key?

In ons restaurant is het duurzaamheidsbeleid natuurlijk terug te vinden op de menukaart! Wij bieden een ruim en groeiend assortiment aan Fair Trade, biologische en streekproducten. Hiermee combineren we ons streven naar hoogstaande kwaliteit en een reductie van CO2-emissie. Daarnaast streven wij naar verantwoord materiaalgebruik. Afval wordt gescheiden en zoveel mogelijk gereduceerd door te kiezen voor herbruikbare, composteerbare en recyclebare materialen. Ook kiezen we voor biologische schoonmaak- en vaatwasmiddelen. En dragen we zorg voor minder schadelijke productieprocessen door bijvoorbeeld alleen papier te gebruiken met een milieukenmerk.

In ons pand verbruiken we alleen groene stroom. Het restaurant wordt verlicht met energie-efficiënte verlichting, zoals LED, LED-TL lampen. Ook maken we gebruik van lichtsensors. Waterbesparende maatregelen worden toegepast in de toiletten, maar ook in de keuken, waar we een waterbesparende vaatwasser en kranen hebben geïnstalleerd. Dit alles is terug te vinden in ons Duurzaam inkoopbeleid.

Onze duurzame idealen stoppen niet bij de bedrijfsdeur. Een belangrijk onderdeel van ons duurzaamheidsbeleid is ketenverantwoordelijkheid: we onderzoeken de hele productiecyclus, en sluiten contracten met onze leveranciers om het hele productieproces zo optimaal mogelijk te maken. Zo vragen we onze leveranciers om ons op de hoogte te stellen wanneer er alternatieve producten met Eko- of Fair Trade keurmerk op de markt komen.

Green Key, duurzaam en deKleineBaron.

Green Key garandeert een comfortabel bedrijf met zorg voor de omgeving. Met de toekenning van dit keurmerk erkent Green Key dat deKleineBaron zich op vrijwillige basis inzet om meer voor het milieu te doen dan de standaard wet-en-regelgeving verlangt.

Daarnaast draagt deKleineBaron bij aan de verspreiding van maatschappelijke bewustwording in de wijk Zuilen en in de bredere samenleving. Restaurant deKleineBaron neemt zo de verantwoordelijkheid voor het creëren van een algehele duurzame productieketen in de horecabranche.

Het Green Key certificaat verklaart dat deKleineBaron oog heeft voor de sociale impact van haar onderneming en zich maatschappelijk inzet in Zuilen, door bijvoorbeeld sponsoring en vrijwilligerswerk. Daarnaast biedt deKleineBaron een gezonde werkomgeving voor haar werknemers, en draagt ze bij aan de ontwikkeling van het vakgebied door kennisoverdracht tussen werknemers te bevorderen.

Green Key is een internationaal erkend keurmerk voor milieuvriendelijke bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche. Green Key maakt deel uit van FEE International en wordt in Nederland uitgevoerd door de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (Stichting KMVK).

Sinds 29 Oktober 2012 is er een officieel normenset voor restaurant gelanceerd. Voor meer informatie en een overzicht van alle normen waaraan een door Green Key gecertificeerd bedrijf moet voldoen, zie Greenkey.nl. Of neem contact op met de Green Key coördinator van deKleineBaron, Niels Klein.