Coming Out Day

Het weekend van deKleineBaron

Ik zeg altijd tegen mijn personeel dat ze moeten blijven wie ze zijn.

DUIC - 09 oktober 2015

deKleineBaron & Coming out day

Mede eigenaar Elise Baron en Chefkok Kevin Wisselo voor restaurant deKleineBaron in Zuilen.

Het is nog rustig in wijkrestaurant deKleineBaron in Zuilen. De tafels zijn al versierd met kaarsen en buiten op de stoelen liggen vrolijke kussens. Binnen hangt er een gezellige sfeer, de barvrouw maakt grapjes en even na vijf komen de eerste gasten binnen. Mede-eigenaar Elise Baron en Chefkok Kevin Wisselo vertellen over aankomend weekend. Dan pakt deKleineBaron namelijk groots uit met de nationale Coming Out Day, een dag waarop stilgestaan wordt bij het moment dat iemand voor zijn seksuele geaardheid uitkomt.

Waarom doen jullie mee aan de Coming Out Day?

Elise: “We hebben veel, hoe moet ik het zegen, HoLeBi’s (Homoseksuelen, lesbiennes en bi-seksuelen) werken bij deKleineBaron. We hebben ons daar vanaf dag één erg voor opengesteld. Ik zeg altijd tegen mijn personeel dat ze moeten blijven wie ze zijn. Doordat we ons hier zo voor openstellen merk ik dat we wat naamsbekend hebben gekregen in ‘het wereldje’. Zo zijn we wel eens benaderd om verschillende HoLeBi evenementen te hosten. Helaas zijn we hier als restaurant veel te klein voor. Toen Kevin begon over Coming Out Day was iedereen eigenlijk meteen enthousiast.”

Hoe gaan we De Coming Out Day terugzien in deKleineBaron?

Kevin: “Als je dit weekend online reserveert krijg je 10% korting op je gehele rekening. Dit gaat alleen als je online reserveert, op die manier kunnen wij een beetje kijken in hoeverre onze actie in de smaak valt. Verder maken we verschillende Coming Out Day gerechtjes. Zo hebben we een menu waarvan het voorgerecht een tartaartje van zalm is, om de kleur roze terug te laten komen in het gerecht. Ons desert is bijvoorbeeld een amandel aardbeientaart, hier komt die roze kleur ook weer mooi in terug. De regenboog kleuren mogen natuurlijk niet ontbreken in ons menu, daarom zal het hoofdgerecht vooral heel kleurrijk zijn.”

Doen jullie vaker mee aan dit soort dagen?

Elise: “We doen elk jaar mee aan Earth Hour, we doen dan van half negen tot half tien alle lichten uit om aandacht te vragen voor de kwetsbaarheid van de aarde. Ook hebben we een paar weken geleden een actie rondom Nationale Ouderendag georganiseerd en doen we mee met de World Fairtrade dag. Ik vind dit soort acties erg belangrijk omdat ik ook maatschappelijk betrokken wil zijn met mijn restaurant. Zo zijn we bijvoorbeeld ook het eerste Green Key restaurant in Utrecht en zijn we afgelopen jaar als duurzaam restaurant van zilver naar goud gegaan.”

Wat verwachten jullie van aankomend weekend?

Elise: “We hebben op dit moment nog geen reserveringen binnengekregen, maar we verwachten dat dat nog wel komt. We hebben geflyerd op een open minded feestje, de Coming Out Day actie onder de aandacht gebracht op social media en veel aan mond-tot-mond reclame gedaan in ‘het wereldje’ zoals Kevin dat zo mooi zegt. Ik denk dat omdat we het eerste restaurant zijn die aan de Coming Out Day meedoet het idee nog een beetje moet groeien. Wellicht volgen er in de toekomst meerdere restaurants ons voorbeeld.”

Wil je zeker zijn van een tafel, reserveer dan online!

Reserveer gemakkelijk via ons online reserveringssysteem. Zo weet u zeker dat er een tafel beschikbaar is.