Fair Trade Restaurant

deKleineBaron Utrechts éérste Fairtrade Restaurant

Restaurant deKleineBaron Utrechts eerste Fairtrade Restaurant

Restaurant deKleineBaron Utrechts eerste Fairtrade Restaurant

deKleineBaron ontvangt als eerste restaurant in Utrecht de titel Fairtrade Restaurant. De titel wordt uitgereikt door Stichting Fairtrade Utrecht op World Fairtrade Day, aanstaande zaterdag 11 mei. Deze eervolle titel geeft aan dat deKleineBaron een uitgebreid assortiment fairtrade producten serveert en deze combineert met een duurzame bedrijfsvoering. Zij dragen dit zichtbaar uit naar hun klanten en directe omgeving. De uitreiking vindt plaats op zaterdag 11 mei en is toegankelijk voor genodigden. Met de uitreiking wordt tevens de aftrap gegeven voor de campagne ‘Waar eet jij het (h)eerlijkst?’ die consumenten oproept om foto’s van fairtrade producten in Utrechtse horeca via Facebook in te sturen.

De titel is een initiatief van de Fairtrade Gemeente campagne en wordt ondersteund door Koninklijke Horeca Nederland. Het doel van de titel Fairtrade Restaurant is om het gebruik van fairtrade producten en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) binnen de horeca te stimuleren. deKleineBaron is een zeer duurzaam restaurant en serveert fairtrade koffie, thee en een variërend aanbod van gerechten met fairtrade producten. Dit assortiment wordt aangevuld met biologische voedsel en streekproducten. Hiermee laat het restaurant zien aandacht te hebben voor eten en drinken dat onder duurzame en eerlijke (arbeids)omstandigheden is geproduceerd.

Stichting Fairtrade Utrecht

De titel wordt uitgereikt door Stichting Fairtrade Utrecht op World Fairtrade Day. Op deze dag wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor fairtrade. Eefke Meijer, coördinator van campagneteam Fairtrade Utrecht: “Met de titel Fairtrade Restaurant bewijst deKleineBaron een voorloper te zijn op het gebied van fairtrade en duurzaam ondernemen binnen de Utrechtse horeca. Er is een voortdurend stijgende vraag van consumenten naar eerlijke en duurzame producten. deKleineBaron speelt hier slim op in. Ook laat het restaurant zien dat er een uitgebreid aanbod van fairtrade producten beschikbaar is: naast de welbekende fairtrade koffie, thee en bananen, gebruikt het restaurant bijvoorbeeld fairtrade sesamolie, ananas, kruidenmix en bloemen. Met de campagne ‘Waar eet jij het (h)eerlijkst?’ roepen wij consumenten op om bij Utrechtse horeca te vragen om fairtrade producten en ons een foto via Facebook te sturen van het fairtradeproduct. Hiermee maken wij voor iedereen inzichtelijk waar je in Utrecht terecht kunt voor eerlijke producten”.

Elise Baron, samen met Niels Klein eigenaar van het restaurant, vertelt met passie over haar bedrijfsvoering: “Wij hebben er lang naar gestreefd om Fairtrade Restaurant te mogen worden. Sinds 2009 werkt deKleineBaron met duurzame producten. Het is dan ook een eer om de titel te mogen ontvangen. deKleineBaron heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Onze prijzen zijn toegankelijk gemaakt voor iedereen, zodat je kennis kunt komen maken. Hopelijk zullen vele collega horeca ondernemers ons volgen!“