Maar hoe was het

Gebrek aan leuke, hippe restaurants in Zuilen. Integendeel

Afgelopen week liep ik nog te klagen over het gebrek aan leuke, hippe restaurants in Zuilen.

Maar hoe was het bij deKleineBaron

Gepost op June 21, 2009 door Remment

Ik had het mis, er is er namelijk wel een: deKleineBaron. Althans, hip op zijn Zuilens. Wat die Zuilense hipheid inhoudt, ga ik nu proberen te vertellen.

De menukaart van deKleineBaron is redelijk gevarieerd. Als je door de woordgrapjes heen leest, zie je best een uitdagende kaart. Tevens bieden ze de mogelijkheid om halve gerechten te bestellen. Handig als je niet kunt kiezen tussen twee gerechten! Best of both worlds, zoals dat zo mooi wordt verwoord in de film Clerks. Er is ook nog een terraskaart met bites, een soort van tapas. deKleineBaron heeft een terras met aan de voorkant twee banken en aan de zijkant flink wat tafeltjes.

De bediening is goed en attent en soms zelfs een tikje over the top. Ik vind het goed dat ze geregeld vragen of we nog wat te drinken willen, maar ze hoeven niet vier keer te vragen of alles naar wens is. Dat de bediening niet echt ABN spreekt, vind ik dan juist wel weer grappig. Past goed in Zuilen.

Het eten dan. Waar sommige Maarhoewashet-lezers gezien de naam het ergste verwachten "deKleineBaron klinkt als Varkenshaas overgoten met een heerlijke Champignon Roomsaus, geserveerd met aardappelkroketjes en een groentegarnituur! En toe een Sorbet ‘deKleineBaron", kan ik heel duidelijk zijn: integendeel. We hebben juist behoorlijk goed gegeten.

Maar hoe was het bij deKleineBaron

We zijn voor het driegangenverrassingsmenu gegaan. Er werd van tevoren netjes gevraagd wat we niet lustten en waar we allergisch voor waren. Het werd vooraf een salade met kipfilet, appel en zonnebloempitten. Dit was de minste ronde. Er was niets mis met de salade, maar hij was wel erg simpel. Daarna volgde een kalfsbiefstuk met een mediterrane groentenmix en een torentje van heerlijke aardappel-kruidenpuree. De biefstuk was mals, de groentenmix had een goede bite en de kappertjes en stukjes olijf gaven er een lekkere, lichtzure smaak aan. Het dessert was een uitstekende combinatie: een enigszins natte rozijnencake met een bolletje kaneelijs en een zoete cracker met sesamzaad. Een regelrechte knaller!

deKleineBaron is gevestigd aan de Sweder van Zuylenweg 56. Zuilenser dan dat kan bijna niet! De aankleding is op het eerste gezicht strak en het logo van deKleineBaron oogt modern. Maar toch klopt er iets niet. Iets doet me toch een klein beetje denken aan een eetcafé. Zijn het de stalen wijnmeubels die je bij de Xenos kunt kopen? Is het de oubollige placemat die dienstdoet als menukaart? Zijn het de woordgrapjes op diezelfde menukaart? Is het de muziek op de achtergrond die niet zou misstaan op Sky Radio?

Het eten is goed, zeker gezien de prijs. De aankleding is hip te noemen, maar dan wel met wat kleine kanttekeningen. Is het inmiddels een beetje duidelijk wat ik bedoel met Zuilense Hipheid? Toch zal ik er zeker geregeld gaan eten. Het is tenslotte om de hoek en elke vorm van nieuwe, leuke en vooral goede horeca in Zuilen ondersteun ik met plezier!

Smaak: 7,5
Prijs/kwaliteit: 8
Bediening: 7
Ambiance: 7