Restaurant Week

De Vegetarische Restaurant Week

De vegetarische restaurant week bij deKleineBaron.

De vegetarische restaurantweek bij deKleineBaron

UTRECHT - deKleineBaron in Utrecht is één van de vele restaurants die meedeed aan de vegetarische restaurantweek. “De week was vooral opgericht om het vegetarische eten te promoten”, vertelt Floris de Graad, woordvoerder en directeur van de Vegetariërsbond. Dit jaar deden 94 restaurants mee aan de Vegetarische Restaurantweek, waarvan 12 in Utrecht.

Vorig jaar is de Kleine Baron het eerste Green Key Restaurant, het duurzaamheid kenmerk voor de recreatie- en vrijetijdsbranche, van de domstad geworden. “Naast de Green Key zijn wij ook een Fair-Trade restaurant. Meedoen aan de vegetarische restaurantweek was eigenlijk de kers op de taart”, vertelt Elise Baron, eigenaresse van het restaurant. “We hebben in deze week niet alleen vegetarisch eten.

We hebben op de normale kaart zes gerechten vegetarisch en nog een extra vegetarisch keuzemenu. Op dit moment wordt er dolenthousiast op de vegetarische gerechten gereageerd, dus dat is altijd leuk.”


Vegetariërsbond

De vegetarische restaurantweek werd voor de derde keer georganiseerd. Door het grote succes van de voorafgaande jaren worden restaurants zelf uitgekozen door de vegetariërsbond. “Wij kijken voornamelijk naar de afwisseling van het vegetarische eten. Het liefste zien we niet zulke standaard dingen op de kaart staan. Pas als we tevreden zijn mogen de restaurants meedoen aan de week.”, aldus Floris de Graad. Ook het menu van de Kleine Baron viel in de smaak bij de organisatie. Elise Baron vertelt: “Dat we gekozen werden is wel een soort kroon op het werk dat we hier neerzetten.”

Toch zijn er ook restaurants die niet meedoen met de vegetarische restaurantweek. Zo vertelt Sharlene Boschma, serveerster bij Struin: “Ik wist eigenlijk niet eens van de vegetarische restaurantweek af. Maar als ik er zo over denk, denk ik dat wij niet meedoen omdat we ten eerste teveel vleeseters hebben bij ons restaurant en omdat ons vegetarisch menu te klein voor deze week is. We hebben dit moment maar een paar vegetarische gerechten. Eigenlijk alleen de verse pomodorisoep en de geitenkaas zijn vegetarisch.”