World Fairtrade Dag

World Fair Trade Dag in deKleineBaron;

deKleineBaron Utrechts eerste Fairtrade Restaurant

deKleineBaron Utrechts eerste Fairtrade Restaurant

DeKleineBaron is uitgeroepen tot ‘Fairtrade restaurant’. Op zaterdag 11 mei 2013 zal deze titel, tijdens de World Fair Trade Day, feestelijk worden uitgereikt aan de eigenaren Niels Klein en Elise Baron.

Fair trade betekent eerlijke handel. DeKleineBaron vindt het belangrijk dat u kunt genieten van eerlijke producten zoals koffie, thee en fruit. Deze producten dragen het Max Havelaar keurmerk, wat betekent dat de boeren er een eerlijke prijs voor krijgen. Bovendien biedt het Max Havelaar keurmerk de garantie dat strenge milieu eisen en mensenrechten worden nageleefd. Maar Fair trade is meer dan dat: de boeren worden ook gestimuleerd zich op eigen kracht te ontwikkelen en te bouwen aan een duurzame toekomst.

De titel ‘Fairtrade restaurant’ is een initiatief van de Fairtrade Gemeente campagne. DeKleineBaron sluit hierbij aan bij een grotere omwenteling naar meer duurzaamheid in de Utrechtse horeca . De Fairtrade Gemeente campagne wordt ondersteund door Koninklijke Horeca Nederland en heeft als doel Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en het gebruik van fair trade producten in de horeca te stimuleren.

In deKleineBaron wordt het brede assortiment van fair trade producten gecombineerd met duurzame, biologische en streekproducten. Zo serveren wij duurzame vis en biologische producten met een eko keurmerk. Als restaurant willen we laten zien dat duurzaam eten, met aandacht voor mens en milieu, natuurlijk ook veel lekkerder is.