Rivierkreeften

Zuilense rivierkreeften op het menu

Zuilense rivierkreeften op het menu

Zuilense rivierkreeften op het menu - deKleineBaron

Door destadutrecht.nl - 23 februari 2013

Het Zuilense restaurant deKleineBaron gaat Amerikaanse rivierkreeften uit eigen wijk op het menu zetten. De rivierkreeften zijn afkomstig uit een poel in Zuilen die door het restaurant zal worden geadopteerd. Afgelopen week deed stadsecoloog Gitty Korsuize via het twitteraccount Stadsecoloog030 een oproep aan Utrechtse restaurants om een poel in Zuilen te adopteren en de daarin aanwezige Amerikaanse rivierkreeften weg te vangen en op het menu te zetten. De Amerikaanse rivierkreeften hebben namelijk een desastreuze invloed op het leven in sloten, plassen en riviertjes.

De rivierkreeften eten waterplanten en lopen over de bodem van het water. Daarmee woelen ze de bodem om, waardoor het water troebel wordt. Het beestje is via tuincentra en restaurantkeukens in onze wateren terecht gekomen.

Bezoekers van deKleineBaron attendeerden de eigenaresse Elise Baron van het restaurant op de oproep van Korsuize waarna er via twitter contact is gelegd. Afgesproken is dat deKleineBaron de poel met Amerikaanse rivierkreeften zal adopteren en de beestjes op het menu zal zetten, vertelte Elise Baron. “Dat past goed in ons beleid om zoveel mogelijk met streekproducten te werken.

(deStadUtrecht.nl) Volg het nieuws over Utrecht via de tweets van deStadUtrecht.nl.